Styrk din feminine energi gennem dans og bevægelse

Line på stranden

At anskue livet som en dans, synes jeg er så smukt. Din dans. Al bevægelse er dans, og i dit liv er det dig, der bestemmer bevægelsen. Det er dig, der vælger hvordan din dans skal danses. Hvordan andre vælger at danse deres dans, er deres valg. Men i dit liv, er det dig der vælger din dans.

Når jeg vælger at beskrive livet som en dans, er det fordi, jeg tror på – Og selv har oplevet – Hvor vigtigt det er at være i kontakt med kroppen.

Jeg har i mange år beskæftiget mig med selvudvikling og selvværd på et mentalt plan, men det har været en kæmpe gave for mig at få øje på, hvor vigtigt det er at have kroppen med også. At du mærker dig selv og din krop.

Dans og bevægelse er en direkte adgang til at få kontakt ned i kroppen. Og tro mig – Det er vildt, hvad din fantastiske krop kan give dig adgang til.

Kroppens energier

Kroppens energier har betydning for, hvordan du lever dit liv. Ganske kort så rummer din krop både maskulin og feminin energi. Det har ikke noget at gøre med, om du er mand eller kvinde. Både mænd og kvinder har begge energier repræsenteret i sig.

Din maskuline energi repræsenterer dine evner til at sætte mål og gå efter dem. Den handler om dit fokus, din målrettethed, din handlekraft og udholdenhed. Den maskuline energi repræsenterer også bevidsthed og perfektionisme. Når du træder i karakter, sætter handling på ting og bruger tid på at dygtiggøre dig, er det din maskuline energi, du trækker på.

Mange kvinder har fremelsket den maskuline energi. Det er ikke så underligt taget i betragtning, at vores samfund er så resultatorienteret, som det er, og succes er en størrelse, der bliver lagt vægt på kan måles og vejes.

Din feminine energi repræsenterer dine evner til at være blød, omsorgsfuld og inkluderende. Den er mere indadvendt, modtagende og bevægelig. Din feminine energi er forbundet til dine sanser, din livsenergi og din intuition. I modsætning til den retningsorienterede maskuline energi, er den feminine energi uden retning men altid i bevægelse. Det er en energi der taler til det sanselige fremfor forståelsen.

Når din feminine energi er i balance, ved du, at du ikke skal være nogen eller noget bestemt. Og at det er okay at udtrykke dine følelser. Det kommer også fra din feminine energi, når du handler ud fra din intuition.

Ofte ved vi godt intuitivt, hvad der er det rigtige at gøre, eller hvad der er bedst for os, men det er langt fra altid, at vi tør handle på intuitionen. Det er de fleste af os ikke opdraget til.

Feminin energi

Balance

Man kan på en måde sige, at den maskuline energi hører til i hovedet, og den feminine energi hører til i kroppen. Bevægelsen mellem dem repræsenterer hele dig. Dine følelser, dine tanker og din krop. Derfor er der også nødt til at være balance mellem den maskuline og den feminine energi.

Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvilken energi der er blevet fremelsket mest. Det har blandt andet noget at sige, hvad du er blevet præsenteret for i din opvækst og og hvordan du er vokset op. Opstår der ubalance mellem energierne i kroppen, kan det dræne dig unødigt og skabe blokeringer.

De fleste har både stærke og svage sider indenfor hvert energiområde. I den maskuline energi er jeg personligt fx. ret god til at opsætte mål og bruge tid ned i mindste planlægningsdetalje, men jeg er i mindre grad god til at sætte handling på.

I den feminine energi er jeg god til at være omsorgsfuld, inkluderende og tænke i fællesskaber, men jeg er samtidig også et rigtig hoved-menneske, og jeg har skulle øve mig på at have tillid til min intuition.

Når du hele dit liv måske har fremelsket den ene energi mere end den anden, er det helt naturligt, hvis det føles svært og uvant at begynde at fremelske den anden energi også. Her kan dans og bevægelse hjælpe dig.

Din krop guider dig

Det handler først og fremmest om at komme ned i kroppen. Mærke hele dig. Komme i kontakt med dine autentiske følelser, som bor inde i dig. Det er kropsligt, og din krop er en vigtig del af processen, så det er vigtigt, at du mærker den.

Du kan bruge forskellige øvelser til at aktivere henholdvis den ene og den anden energi.

Har du brug for at fremelske din maskuline energi, er sådan noget som løb eller coretræning rigtig godt. Det kræver fokus, styrke og udholdenhed. Meditation kan også være med til at fremelske din maskuline energi. Målet med meditation er indre ro og kræver, at du er fokuseret på din vejrtrækning.

Dans kan understøtte din maskuline energi, hvis målet  fx. er at lære nogle trin og blive god til at danse på en bestemt måde.

Vil du derimod fremelske din feminine energi gennem dans, er det nødt til at være i en fri form. Det er vigtigt, at du mærker, sanser og lader din intuition og impulser sætte bevægelserne i gang.

Den feminine energi er dybt forbundet med nydelse, sensualitet, leg og kreativitet. Her er der ikke noget rigtigt og forkert. Her har dansen ikke noget slutmål.

Når du begynder at bevæge dig frit, vil der opstå et indre flow i din krop. Dit indre flow vil hjælpe dig til at slippe kontrollen, dine frygtbaserede tanker og dit ego. Det er en måde at udtrykke sig med kroppen på, som de fleste af os ikke har været vant til. Det kræver, at du giver slip, overgiver dig, og lader din intuition tage over.

Sådan åbner du op for din feminine energi gennem dans

Måske er du ikke vant til at danse løs i stuen. Det har jeg selv ikke tidligere været vant til. Det kan også være, at du ikke føler dig bekvemt med, at der er andre hjemme, når du skal øve dig i at åbne op for din feminine energi. Find i så fald et tidspunkt hvor der er tid til dig og ro omkring dig.

  • Sæt noget musik på, som du føler dig godt tilpas med. Det kan være godt at starte med et stille og roligt nummer.

  • Luk dine øjne og læg dine hænder på hjertet. Stå bare et øjeblik og træk vejret ind i musikken og mærk din krop. Du har ikke travlt.

  • Når du er klar, begynder du at sætte lidt bevægelse på. Måske står du allerede og vugger til musikken. Sæt en bevægelse på dine arme. Lad en ny bevægelse tage over igen og igen. Lad bevægelserne være i et konstant flow og invitér hele kroppen med.

  • Start med langsomme, bløde bevægelser, hvor du virkelig mærker og sanser din krop. Bevæg fingre, hænder, håndled, arme og lad dem være være sansende, udforskende, kreative, legende og nydende.

  • Tag resten af kroppen med. Overkroppen, maven og hofter. Bevæg og roter dem i bløde cirkler den ene og den anden vej og i ottetaller. Bevægelserne understøtter din feminine energi.

  • Husk at lade din intuition guide dig. Du skal ikke tænke dig til bevægelserne, eller hvad du skal gøre næst. Og det er helt lige meget, hvordan det ser ud. Tillad dit eget udtryk at komme frem.

  • Får du blod på tanden, kan du lave en playliste med sange, du godt kan lide. Skift mellem hurtige og langsomme sange. Det er altid godt at starte og slutte med et stille nummer.

  • Tag en dans med dig selv hver eneste dag (eller så ofte du har mulighed for det). Du vil lynhurtigt kunne mærke, hvordan du forlader hovedet og bevæger dig ned i kroppen – Åbner op for livsglæden, sanseligheden, nydelsen, letheden og kreativiteten i dig.

Line og feminin energi

Nærvær gennem feminin dans

At danse intuitivt og lade dit personlige udtryk komme frem i bevægelserne er en super god måde at komme til stede og forbinde dig med din krop på. Personligt havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet, at dans kunne have den effekt.

Jeg har desuden erfaret, at når jeg føler mig presset, fyldt op, nedtrykt eller flad på energi, så hjælper det altidat tage en dans med mig selv. I starten kunne jeg have modstand på det. At danse var det sidste, jeg havde lyst til, når jeg havde det sådan.
Men jeg fulgte alligevel trinnene, som jeg har delt med dig ovenfor. Jeg mærkede hvordan min energi skiftede og overskuddet kom tilbage, når jeg lod min krop guide mig og udfolde sig til musikken.

Det er vildt, hvad vores smukke, fantastiske krop kan bidrage med, når vi lader den guide os.

Er du blevet nysgerrig på, hvad dansen kan gøre for dig, og har du lyst til at udforske det i et lille lukket fællesskab, så har du mulighed for at deltage på mit forløb Værd at elske – Styrk dit selvværd indefra og ud, hvor der blandt andet vil være fokus på denne form for intuitiv, feminin dans.

Du kan også se mere om mit tilbud om Soul Dance i Helsingør

Har du spørgsmål til forløbet eller om jeg på anden vis kan hjælpe dig, er du også hjertelig velkommen til at kontakte mig. Det kan du gøre her nedenfor.

Det vil glæde mig at høre fra dig. Og ellers er der bare tilbage at sige: God danselyst – Nyd det! ♡